Sa ne ajutam singuri!

De multe ori se intampla sa avem o problema importanta pe care nu stim cum sa o rezolvam iar primul impuls este de a alerga la cei apropiati si de a le cere sfatul. Din pacate, lucrurile se complica atunci cind acestia au pareri diferite asupra aceluiasi subiect. Astfel, de-a dreptul bulversati, ajungem sa ne intrebam pe cine sa ascultam.

Ar trebui sa ne obisnuim sa luam deciziile singuri, fara nici un sprijin, dupa o matura chibzuinta. Nimeni nu va trai in locul nostru consecintele a ceea ce am facut. De cite ori se iveste o problema, in loc sa fugim la rude, prieteni, mai bine ne-am retrage intr-un loc in care sa nu ne deranjeze nimeni si sa avem o discutie cu noi insine.

Va trebui sa analizam problema sub toate aspectele, astfel incat sa nu ramana nici un amanunt neluat in considerare. In primul rand, trebuie sa depistam care sunt posibilele solutii la problema noastra. Dupa ce le-am indentificat, trebuie sa le selectam pe cele care ne sunt cele mai favorabile. Cum putem face asta ? Gasind argumentele care inclina balanta in favoarea noastra. Pe urma sa ne imaginam viitorul apropiat, ca o consecinta a deciziei la care ne-am oprit. Va fi el satisfacator ?

Daca nici dupa aceasta meditatie nu am ajuns la un rezultat, nu ne mai ramine decit sa apelam la ajutorul unei persoane avizate, cum ar fi un consilier psihologic. Insa nici o clipa nu trebuie sa uitam ca decizia ne apartine in totalitate, deoarece in primul rand noi ne vom simti mai bine sau vom suferi in urma ei.    

 

RECOMANDARE: citeste si... 

"Gandirea pozitiva te face fericit!"  www.confident-consult.ro/news/gandeste-pozitiv/

 

Ai o întrebare?