Gandirea pozitiva te face fericit!

             cum sa gandim pozitiv

Gandirea pozitiva este un mod de viata iar ca acesta sa ajunga deprindere, mai intai trebuie sa fie invatat. Nu aveti de facut decat 8 pasi pentru a va bucura de o stare de spirit buna. Si cum mai toate lucrurile bune se obtin cu munca, cititi ideile mele iar pe urma faceti-va propriul plan  pentru a le pune in aplicare. Daca va tineti de el, rezultatele nu vor intarzia sa apara.

1. Obisnuiti-va sa ganditi pozitiv, vazand mereu partea buna a lucrurilor. De multe ori nu este atat de important ceea ce ni se intampla ci cum percepem noi evenimentul si cata importanta ii dam, fericirea sau nefericirea venind din launtrul nostru.

2. Indepartati gandurile negre si pesimiste si nu va mai faceti griji din orice, caci astfel nu faceti decat sa va creati o dispozitie proasta, sa deveniti incordat, morocanos si irascibil.

3. Inlocuiti gandurile descurajatoare de genul „nu voi reusi niciodata”, „nu sunt bun la nimic”, „nimic nu-mi iese bine”, cu cele de genul „pot”, „imi doresc”, „trebuie”, „stiu”.  Dublandu-va convingerile cele noi cu actiuni pe masura veti reusi sa realizati ceea ce v-ati propus.

4. Inconjurati-va de oameni optimisti, care gandesc pozitiv, increzatori in fortele lor. Intr-o ambianta optimista va veti manifesta cu mai multa lejeritate  si veti avea un randament mai bun. 

5. Repetati-va frecvent fraze cu caracter „magic”, de genul: „Voi reusi. Anticipez victoria. Nimic nu-mi poate sta in cale”.

6. Incarcati subconstientul cu imagini pozitive, cu sperante de mai bine, creandu-va astfel un moral ridicat ce va va fi de folos in depasirea obstacolelor.

7. Risipiti indoielile si acuzele ce vi se aduc in caz de insucces, cand stiti ca ati facut tot ce v-a stat in putinta. Nu va lasati condus de suparare ci de speranta si incredere.

8. Cautati in fiecare zi motive de bucurie, care sa va creeze o stare tonica, optimista: un film sau un spectacol, o stare fizica excelenta, un cer senin, o apreciere buna etc.

A gandi pozitiv este o necesitate deoarece inseamna sa nu va ucideti speranta ci sa o hraniti zi de zi . Pastrati-va visurile, speranta si curiozitatea cunoasterii si veti avea o tinerete indelungata.

 

CITESTE SI... www.confident-consult.ro/news/sa-ne-ajutam-singuri/

Ai o întrebare?