Ştiţi cărei zodii florale aparţineţi?

Zodiacul Floral este un zodiac aparut si dedicat in mod special sexului frumos dar, prin extensie, se poate aplica si barbatilor.

Floarea Soarelui – cei nascuti in zielele de: 1, 10, 19, 28
Bujorul – cei nascuti in zilele de: 2,11, 20, 29
Papucul-Doamnei – cei nascuti in zilele de: 3,12,21,30
Albastreaua – cei nascuti in zilele de: 4, 13, 22, 31
Irisul – cei nascuti in zilele de: 5, 14, 23
Macul – cei nascuti in zilele de: 6, 15, 24
Orhideea – cei nascuti in zilele de: 7, 16, 25
Margareta – cei nascuti in zilele de: 8, 17, 26
Trandafirul – cei nascuti in zilele de: 9, 18, 27

 

         FLOAREA SOARELUI: persoanele nascute in zilele de 1; 10; 19; 28

 

 

 

Trasatura definitorie: generozitatea.

Zile favorabile: duminica si luni.

Numere norocoase: 1,11,16,19,22,25,31

Compatibilitate: bujorul, albastreaua, orhideea.

 

Floarea ce reprezinta acest semn evidentiaza nevoia dv. de stralucire, de a fi in centrul atentiei, precum si o anumita continuitate a actiunilor de urmarire a unui scop ori ideal (in ciuda unei aparente instabilitati), asemeni florii soarelui ce isi improspateaza florile din lumina si caldura astrului si-l urmareste constant pe tot parcursul zilei.

Dragostea: Aveti experiente numeroase in acest domeniu si, in general, va plac persoanele mai slabe decat dv. Trebuie sa va lasati calauzita de instinct, de ceea ce simtiti, caci este greu de presupus ca va aparea vreodata cineva care sa va aduca in postura de victima.

Caracter si destin: Sunteti dinamica, expansiva, placuta, iar felul dvs. de a va comporta in societate va confera un anumit magnetism in raza caruia vor intra multe persoane. Uneori puteti deveni tiranica cu ceilalti, prin ascutirea la extrem a unui simt al autoritatii care va este propriu, sau o puteti lua pe o cale care nu duce nicaieri, indeosebi in perioada de tinerete. Va descurcati in cele mai dificile situatii si capacitatea dv. de a gasi intotdeauna calea spre lumina in astfel de imprejurari va starni admiratia si va impune respect in ochii celorlalti.

      BUJORUL: persoanele nascute in zilele de 2,11,20,29

 

 

Trasatura definitorie: pasiunea arzatoare

Zile favorabile: duminica, luni, vineri.

Numere norocoase: 1, 4,7,9,18, 27, 33, 42.

Compatibilitate: bujorul, albastreaua, orhideea, macul si margareta.

 

Bujorul, rosu ca focul, semnifica sangele infierbantat al nativei si dorinta ei devoratoare de a iubi, de a se darui in trairile sale cele mai nobile si de a inflori la caldura acestor sentimente. Caracterul sau este exprimat foarte bine de expresia „a se imbujora” in urma unei actiuni navalnice ori, cel mai adesea, a unui fior de dragoste si care reda in aceeasi masura elanul sufletesc, sfiiciunea si sentimentul unui nou inceput, specifice unor astfel de situatii.

Dragoste: Nu poate trai singura, acest lucru ar fi o absurditate pentru ea si ar dezechilibra-o complet si definitiv. Este pasionala si foarte posesiva, uneori sufocanta in manifestarile sale de tandrete. Are o fire romantica si iubirea o va intelege doar in acest fel. Mai ales in tinerete, va fi cam nestatornica.

Caracter si destin: Ceea ce este de apreciat in mod deosebit la nativa acestui semn este perseverenta de care da dovada in orice situatie, fie ea cat de grea. Uneori, insa, aceasta calitate se poate transforma in inflexibilitate si incapatanare si ar fi de dorit, pentru o mai buna comunicare cu ceilalti, sa incerce sa isi corecteze aceste defecte.

Loialitatea deosebita a nativei va fi reliefata in circumstantele in care va fi vorba in mod explicit de datoria ei. Ii place foarte mult natura, iar activitatile sale practice sunt indreptate catre asigurarea unui trai confortabil si fara probleme. Trebuie sa-si supravegheze tot timpul tendintele de a-i nesocoti pe ceilalti (si uneori chiar de a-i jigni) si sa dea dovada de rabdare si intelegere in acest sens. De asemenea, nu ar strica sa fie mai curajoasa in tot ceea ce face. Doar respectand aceste principii va putea fi impacata cu sine si cei din jur.

          PAPUCUL-DOAMNEI: persoanele nascute in zilele de 3,12,21,30

 

Trasatura definitorie: instabilitatea.

Zile favorabile: sambata, duminica, luni.

Numere norocoase: 6,9,15,18,24,27

Compatibilitate: macul, trandafirul, papucul-doamnei

 

Culoarea galben-purpuriu a acestei flori semnifica pe de o parte exuberanta si timiditate in masuri egale, iar pe de cealalta parte agitatie si veselie. Ca singura specie din familia orhideelor de pe teritoriul Romaniei, papucul-doamnei confera un aer de delicatete si de fragilitate usor exotice, care de multe ori pot ramane doar la nivelul aparentelor.

Dragoste: Se poate remarca gustul dvs. pentru noutate in jocul iubirii, in caz contrar partenerul fiind considerat imediat ca fiind necorespunzator. In orice caz, ar fi naiv din partea lui sa considere o relatie cu dvs. este pentru totdeauna, pentru ca niciodata nu va implicati total, iar fidelitatea nu va este o notiune prea clara.

Caracter si destin: Nu suportati sa stati foarte multa vreme intr-un loc, decorurile, situatiile si personajele trebuie sa se schimbe mereu pentru a va simti bine. Programele si regulamentele nu sunt pentru dvs., caci vi se pare ca ele va rapesc libertatea pe care dintotdeauna puneti mare pret. Ceea ce va marcheaza fundamental este o mare si nestinsa curiozitate, ce are in permanenta nevoie de lucruri noi care sa o alimenteze.

Va dauneaza foarte mult faptul ca, raportat si la instabilitatea ce va este proprie, tindeti sa fiti superficiala si sa va comportati ca atare, in special in ceea ce priveste viata sentimentala. Sunteti, de asemenea, foarte imprastiata si ceva mai multa rigoare in ceea ce intreprindeti nu poate decat sa va foloseasca; in sfarsit, mizati uneori prea mult pe o singura carte, iar riscurile pe care vi le asumati va pot duce la un esec total. Toate aceste trasaturi ies mai bine in evidenta in domeniul experientelor amoroase, dar ele exista si va saboteaza si alte domenii ale existentei.

           ALBASTREAUA: persoanele nascute in zilele de 4,13,22,31

 

Trasatura definitorie: fidelitatea.

Zile favorabile: sambata, duminica, luni.

Numere norocoase: 1,7,16,19,20,25,29.

Compatibilitate: albastreaua, margareta, bujorul, macul.

 

Albastreaua, asimilata si cu floarea de nu-ma-uita, exprima cum nu se poate mai bine aceasta constanta care o caracterizeaza cel mai bine pe nativa semnului, anume consecventa in sentimente si in atasamentele fata de alte persoane. Intotdeauna albastrul ne va evoca o fire profunda si sensibila, ce nu ni se va sterge curand din memorie.

Dragoste: Atunci cand credeti ca ati gasit persoana ce corespunde cel mai bine idealului propriu, ea se va bucura de o netarmurita loialitate din partea dvs. si va putea fi sigura ca gelozia este fara sens intr-o astfel de relatie. Totusi, a ajunge pana aici este destul de greu, deoarece aveti o mare dificultate in a va exprima clar sentimentele si acest lucru va va aduce multe amaraciuni si tristeti.

Caracter si destin: Cea mai de seama trasatura a acestui semn este fidelitatea, iar cei ce va cunosc pot confirma acest lucru. Poate ca aceasta calitate este o prelungire a marii nevoi de stabilitate pe care o aveti in permanenta si care va impiedica sa va aventurati in actiuni nesabuite. Ceea ce va place foarte mult si va da tocmai acel sentiment despre care era vorba mai sus este ordinea, avand acest simt intr-atat de dezvoltat incat incepeti de multe ori sa organizati pana si existentele celorlalti.

Punctele dvs. de vedere sunt in general juste, dar uneori ar trebui mai mult tact atunci cand vi le impuneti. Veti reusi sa va asigurati o viata armonioasa doar prin abandonarea unei anumite rigiditati ce va caracterizeaza si dand dovada de mai multa intelegere fata de ceilalti.

 

                    IRISUL: persoanele nascute in zilele de 5,14,23

 

 

Trasatura definitorie: dinamismul.

Zile favorabile: miercuri si vineri

Numere norocoase: 1,10,19,28,30,28.

Compatibilitate: cu toate florile.

 

Irisul este o floare mare si foarte deschisa, caracteristica graitoare pentru nativul subordonat ei, sociabil si lipsit de mistere fata de ceilalti. Felul placut de a fi al acestei persoane este ilustrat exemplar de faptul ca in Japonia irisul este o floare venerata si un simbol national.

Dragoste: Multi barbati vor intra in raza de actiune a farmecului dvs., iar umorul pe care il aveti va da sare si piper acestor relatii, multe intretinute doar la nivelul flirtului, altele ajungand pana la nivele mai profunde. Ceea ce va va subjuga, nu intotdeauna cu urmari fericite, va fi gustul pentru jocul seductiei, cat si cel pentru placerile sexuale.

Conteaza in mod decisiv pentru dvs.  ca celalalt sa fie in permanenta capabil de a purta o discutie interesanta, in caz contrar veti fugi repede de langa el.

Caracter si destin:Va caracterizati printr-o mare adaptabilitate la medii, persoane noi, acest lucru implicand in acelasi timp un spatiu de activitate destul de extins si de divers. Sunteti simpatica, aveti o inteligenta remarcabila si va dovediti o fire foarte sociabila. Desi de regula apareti ca o persoana agreabila, puteti deveni un vulcan in plina activitate daca aveti impresia ca cineva va jigneste profund si pe neasteptate.

Cel mai rau lucru care vi se poate intampla este sa vi se incalce libertatea in mod iremediabil, si asta din cauza dependentei dvs. fata de placerile de tot felul pe care, odata ce le-ati gustat, le doriti mereu. 

               MACUL: persoanele nascute in zilele de 6,15,24

 

Trasatura definitorie:  senzualitatea.

Zile favorabile: marti, joi, vineri.

Numere norocoase: 3,6,9.21,24,27,30

Compatibilitate: trandafirul, papucul-doamnei.

 

Floarea dvs. este macul, a carui culoare rosie in lumina orbitoare a soarelui de vara semnifica senzualitatea calda ce va invaluie, caldura mangaietoare si atmosfera de reverie si ambiguitate specifica lungilor zile linistite ale acestui anotimp. Un mac dezradacinat ori lovit de furtuna isi pierde usor petalele, mai inainte chiar de a avea timp sa se ofileasca.

Dragoste: Fire foarte romantica, va doriti  ca partenerul dvs. sa aiba toate caracteristicile unui Fat-Frumos, lucru care probabil ca nu se va realiza decat foarte greu, insa urmarirea acestui ideal poate fi motivul care va sta la baza mai multor casatorii. Este totusi posibil ca in cele din urma El sa apara – sau poate ca intre timp dvs. sa va mai schimbati dorintele.

Caracter si destin: Aveti o buna intuitie care va ajuta sa anticipati anumite situatii. Nici o persoana nu are secrete fata de dvs., caci dispuneti de o buna intuitie, pe care o aplicati in ceea ce priveste gandurile ori sentimentele celor care va inconjoara. Sunteti sensibila, rafinata si va cufundati in reverii adanci.

Trebuie corectata totala lipsa de inclinatie catre organizare si disciplinare a fortelor proprii in confruntarea cu viata de zi cu zi, deoarece aici sunteti complet rupta de realitate (atentie, exista o oarecare predispozitie sa alunecati pe panta alcoolismului, ori a dependentei de medicamente sau droguri).                                   \

            ORHIDEEA:  Persoanele nascute in zilele de 7,16,25

 

Trasatura definitorie: intransigenta sentimentala.

Zile favorabile: duminica, luni.

Numere norocoase: 12,20,21,29,30,40

Compatibilitate: floarea soarelui, papucul-doamnei.

 

Orhideea, aceasta frumusete exotica, va aparea intotdeauna ca un simbol aparte, iar nativul va fi intotdeauna pe o pozitie distincta (uneori discreta) si nu se va amesteca decat arareori cu ceilalti. Aspectul inconfundabil al acestei flori princiare, aristocratice, consta in sentimentele contradictorii pe care le inspira – de eteric, de fragilitate, de detasare de nuantele terestre ale existentei si, in acelasi timp, de frumusete concreta, izbitoare.

Dragoste: Foarte pretentioasa in alegerea partenerului (pe baza unori criterii personale), in momentul in care va veti decide asupra lui, el va putea conta pe faptul ca ii veti fi fidela si ca veti deveni concesiva in scopul realizarii unei armonii in cadrul cuplului. Stiti sa iubiti, si profunzimea sentimentelor ce le nutriti va fi resimtita ca o binecuvantare de catre perechea dvs.

Caracter si destin: Sensibila, aveti un simt al datoriei foarte dezvoltat si acest lucru va face sa fiti expusa unor frustrari si dezamagiri, in cazul in care veti sesiza abateri de la regulile de onestitate din partea celorlalti fata de dvs. Evitati in genere conflictele care va consuma nervos foarte mult, in schimb sunteti genul de persoana gata sa-i ajute oricand pe cei din jur intr-un mod total dezinteresat. Caminul dvs. va fi  unul bine organizat, avand tot ce ii trebuie.                   

          MARGARETA: persoanele nascute in zilele de 8,17,26

 

Trasatura definitorie: fragilitatea.

Zi favorabila: samabata.

Numere norocoase: 4,8,22,24,26,31

Compatibilitate: albastreaua, bujorul, macul, floarea-soarelui

 

Margareta semnifica inocenta, candoare. Timiditatea si puritatea caracterizeaza aceste flori cu mijlocul galben si petale albe, delicate. Multor fete li s-au dat numele lor, dintr-o dorinta evidenta de a le semana.

Dragoste: Sunteti tandra si va asteptati la reciprocitate, lucru care va conta foarte mult pentru dvs. Desi nu ignorati viata sexuala, aceasta nu va fi hotaratoare in raporturile sentimentale. Este foarte probabil ca-l veti cauta vreme indelungata pe barbatul visurilor dvs. pana il veti gasi si ca veti trai multe dezamagiri in tot acest timp. Ce mai conteaza insa ca vor trece atatia ani pana sa va impliniti idealul? Ceea ce e cu adevarat important este fericirea ce va va umple inima si trebuie sa fiti recunoscatoare stelei dvs. norocoase.

Caracter si destin: Dati dovada de multa perseverenta in a va sustine punctul de vedere, aceasta neinsemnand insa ca sunteti o persoana agresiva. Dimpotriva! Aceasta trasatura se coreleaza cu temeritatea pe care in mod sigur o aveti in toate imprejurarile. Va mai caracterizati prin modestie si uneori printr-o usoara rezerva in raporturile cu ceilalti. Prietenii dvs. nu sunt numerosi, dar sunt de incredere.

Fiind in permanenta defensiva pe plan existential, se intampla de multe ori sa capitulati prea usor. Calitata pe care o dezvoltati mereu este prudenta, si aceasta deoarece nu sunteti scutita de necazuri. Tot in aceasta ordine de idei, veti deveni in timp foarte sensibila si susceptibila; e bine totusi sa evitati sa fiti suspicioasa in mod constant, cu toata  lumea

                   TRANDAFIRUL: persoanele nascute in zilele de 9,18,27

 

 

Trasatura definitorie: pasiunea.

Zile favorabile: marti, joi, vineri

Numere norocoase: 9,15,18,24,27,30

Compatibilitate: papucul-doamnei, macul.

 

Trandafirul, acest simbol celebru al dragostei, caracterizeaza exemplar pe nativa semnului prin involburarea rosie a petalelor ce corespunde sangelui infierbantat si pasiunii tumultoase a supusei sale. Si chiar daca uneori aceasta floare este un simbol al prea multor iubiri, nimeni nu ramane indiferent la frumusetea si farmecul sau majestos.

Dragoste: Nu sunteti niciodata loiala pentru multa vreme unei singure persoane, desi (sau poate tocmai de aceea) dovediti o receptivitate extrem de ascutita la stimulii sentimental-exotici si o pasiune clocotitoare, de nestavilit. Aveti experiente numeroase inca din tinerete, iar prudenta nu e ceea ce va caracterizeaza in aceste imprejurari. Va daruiti fara retineti, asteptand sa vi se raspunda la fel. Recomandarea care vi se poate face este aceea de a fi prevazatoare si atenta la relatia de cuplu, caci ati putea ramane singura pentru totdeauna, in cazul in care va veti neglija partenerul.  

Caracter si destin: Temperamentala si impulsiva, sunteti adesea expusa unor consecinte neplacute ale actelor dvs. Nu va dati inapoi din fata sarcinilor dificile si manifestati un curaj demn de admiratie, curaj ce merge de multe ori in mod firesc pana la a face mari sacrificii si a indura mari privatiuni. Familia si prietenii se pot bizui pe dvs., caci sunteti ca o leoiaca ce-si apara puii atunci cand acestia sunt amenintati. In nici o imprejurare nu se poate trece prea usor peste interesele dvs. vitale si adesea ii veti deranja pe multi.

Ai o întrebare?