Sfaturi pentru succesul la interviu

      

        In caz ca va hotarati sa va duceti la un interviu in vederea obtinerii unei slujbe, atunci trebuie sa fiti pregatit in prealabil cu raspunsuri promte la intrebarile care v-ar putea fi puse. Cum nu toata lumea beneficiaza de experienta in job-ul pe care il solicita, nu are cunostinte de P.C. sau nu a avut un singur loc de munca antecedent, voi incerca sa va dau cateva solutii posibile, pentru a putea depasi unele dificultati ale interviului.

 

Daca veti fi intrebat de ce ati schimbat des locul de munca

Incercati sa dati un raspuns multumitor, fara insa a insira toate motivele pentru care v-ati parasit slujbele anterioare, mai ales ca unele dintre acestea ar putea fi considerate puncte slabe pentru dv. De exemplu, un raspuns avantajos ar putea fi: “Am vrut sa incerc mai multe variante inainte de a ma hotara spre ce cariera sa optez”.

 

Daca ati fost concediat

Puteti spune ca ati avut divergente de opinii in probleme de serviciu cu seful sau colegii, fara a va lansa in dezbateri din care sa se poata deduce de partea cui a fost dreptatea.

 

Daca experienta va este limitata

Insistati asupra faptului ca sunteti foarte receptiv si ca seriozitatea si rapiditatea cu care va veti insusi noile cunostinte vor compensa din plin aceasta carenta.

 

In caz ca vi se reproseaza ca nu posedati cunostinte de P.C. 

Cereti un ragaz de cateva zile, timp in care sa acumulati cunostintele de baza, minimale, specificand totodata ca acesta este un prilej bun de a vi se evalua capacitatea de asimilare.

 

Un ultim sfat!Trebuie sa aveti in vedere ca raspunsurile la intrebarile care vi se pun pot fi “modelate” in favoarea dv., dupa exemplele de mai sus, dar acestea nu trebuie sa fie false deoarece o singura minciuna descoperita este suficienta uneori pentru a spulbera toate sansele pe care le-ati fi avut. 

 

 

Ai o întrebare?