Intrebarea zilei: Stiti cine sunteti?

                              

 

Am postat pe facebook o fotografie recenta cu mine si un comentariu alaturat, asa cum fac mii si mii de utilizatori ai retelei, in care imi declinam profesia si starea civila. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut ca acest lucru banal va duce la un schimb de replici destul de dur, care in final imi va da un subiect de dezbatut pe blog.

Un domn s-a simtit dator sa isi expuna experienta de viata legata de femeile infidele exact langa fotografia mea, sugerand ca toate suntem la fel. Altul era de parere ca era mai bine daca nu-mi postam profesia pentru ca influentez lumea - de, pesemne ca fotografia asociata cu meseria devine magica! Daca v-am facut curiosi, puteti gasi postarile in pagina mea.  

Avand un simt al umorului foarte dezvoltat, am ras in hohote de comicul de situatie - un razboi in toata regula s-a desfasurat langa fotografia mea - dar am avut si motive serioase de intristare. Constat ca multi oameni au pierdut deprinderea atat de a citi cat si de a anliza ceea ce citesc, insa nu se sfiesc sa dea replici la idei prinse din zbor de la altii sau sa ii sustina pe cei mai „curajosi”. Un alt fapt, ingrijorator de data aceasta, este ca politetea si autocontrolul devin inexistente, atunci cand cineva are un gand ce se cere neaparat exprimat, indiferent daca contextul este sau nu potrivit. Si daca o banala si inofensiva fotografie a unei ilustre anonime ii intuneca judecata in asemenea masura, care credeti ca este reactia in viata reala, cand se gaseste in conflict cu o persoana pe care o considera inferioara?!?

Si uite cum ne indreptam catre miezul problemei. Suntem atat de coplesiti de problemele vietii incat ne pierdem deprinderea de a gandi si o inlocuim cu cea de aderare la ideile altora (de exemplu, distribuiri si like-uri, doar pe criterii de simpatie si nu de valoare). Daca totusi avem rationamente proprii, de multe ori acestea sunt eronate din lipsa de concentrare sau pur si simplu suntem tradati de subconstientul nostru suprasaturat de frustrari. Ne este mult mai usor sa ne investim visele si sperantele intr-o proiectie de neatins, iar atunci cand visul ni se spulbera, intotdeauna gasim un vinovat, mai putin noi pentru ca dam dovada de lipsa de realism. Avem actiuni si ganduri imprumutate, doar pentru a le posta pe facebook si de a trezi in prieteni sentimente efemere. Vrem sa fim apreciati, invidiati, doriti pentru ceva ce de fapt nu suntem.

A venit primavara! Haideti sa ne trezim si sa gandim! Haideti sa fim independenti, sa nu mai acordam valoare like-urilor si aprobarilor din reflex ci sa ne acceptam si sa ne apreciem pe noi insine asa cum suntem. Iar cand cineva este in dezacord cu parerile noastre, sa ne aducem aminte ca nu detinem monopol pe adevar, acesta de multe ori fiind subiectiv. Sa fim toleranti, politicosi si sa lasam cliseele la o parte. Nu toti oamenii sunt minicinosi, nu toate femeile sunt infidele, nu toti barbatii sunt needucati. Fiecare om merita sa fie cunoscut, fiecare om, indiferent de conditia lui sociala, are o viata din care ceilalti pot invata, fie ca morala este pozitiva sau negativa.

Eu stiu cine sunt. Dumneavoastra stiti?!?

 

 

 

 

SPUNETI-VA PAREREA!

Mesajul dv. nu va fi facut public, daca nu va dati acordul in mod special.

Ai o întrebare?