Ce alegeti? Dragostea sau banii?

               

Unii spun ca „banii nu aduc fericirea”, iar altii completeaza cinic: „ci numarul lor”.

Este evident ca banii joaca un rol esential in supravietuirea unui cuplu, ca de altfel si a unei singure persoane. Numai ca banii tin de partea materiala, palpabila, a vietii, pe cand iubirea tine de sentimente. Deoarece se incadreaza in categorii diferite, unirea lor nu ar trebui sa fie posibila, dovada fiind si faptul ca atunci cand se incepe o relatie de cuplu, ce se poate solda cu o casatorie, aceasta se numeste relatie sentimentala nu materiala.

Din pacate, realitatea ne arata ca multe cupluri au conflicte majore si ajung chiar la despartire din cauza insuficientei banilor.  Daca singura solutie de rezolvare a problemei este gasirea peste noapte a unei comori, suficient de mari astfel incat sa le asigure o viata linistita pana la adanci batraneti, atunci nu mai e nimic de facut. Totusi, este de retinut ca nimeni nu se ofera voluntar la saracie. Nimeni nu isi doreste sa munceasca din greu si de-abia sa-i ajunga banii pentru traiul zilnic, insa uneori aceasta este situatia si nu se schimba radical, oricat am incerca.

Nu trebuie sa pierdem din vedere esentialul vietii si ce ne-a facut sa ne dorim sa traim alaturi de celalalt. Daca voiam sa ne intretina si la un moment dat acest lucru nu se mai poate, atunci este de preferat o despartire rapida, fara sa ne facem partenerul sa sufere si mai mult. Certurile si reprosurile nu ne vor aduce bani suplimentari. Daca ne-au unit sentimentele, atunci ar trebui sa avem grija sa nu dispara din cauza unor conflicte fara sens. Dragostea nu este vesnica, daca nu e intretinuta, iar trairea acestui sentiment ofera cele mai mari satisfactii.

Ca relatia noastra sa ramana armonioasa, trebuie sa ne obisnuim sa actionam ca un cuplu unit in fata problemelor materiale. Ce conteaza cine castiga mai mult ? Ce conteaza din salariul cui s-a platit intretinerea luna asta? 

Banii ar trebui sa fie un mijloc care sa duca la supravietuirea cuplului, nu la distrugerea lui. Si chiar daca trecem printr-o perioada in care simtim acut lipsa lor, sunt o multime de lucruri mult mai valoroase de care ar trebui sa devenim acut constienti si sa fim recunoscatori ca le avem. 

 

 

** Daca inca va iubiti partenerul, nu distrugeti relatia pentru ceva atat de efemer, cum sunt banii. Fiecare om are propriul sistem de valori, insa nu incape indoiala ca iubirea adevarata nu este de vanzare.

 

 

 

Ai o întrebare?