Cum te descurci cu un sef pretentios

Iti place jobul pe care il ai, te intelegi bine colegii, salariul te motiveaza insa simti ca esti intr-o incompatibilitate totala cu seful? Iata cateva modalitati care te pot face sa ajungi mai usor la o relatie multumitoare cu el.

  • Patreaza-ti calmul!

Daca superiorul tau nu este in apele lui si isi varsa nervii pe tine, nu este cel mai bun moment sa iti iesi si tu din fire, chiar daca ai avea motive reale pentru acest lucru. Respira odata, de doua ori, timp in care gandeste-te ce implicatii ar putea avea faptul de a-i raspunde cu aceeasi moneda, ce castigi si ce pierzi. Aminteste-ti ca si asupra lui apasa o multime de griji care il pot face sa-si piarda controlul si  ca este posibil ca tu sa fii doar  ghinionistul ce i-a iesit in cale la momentul potrivit  pentru a gasi un tap ispasitor. 

  • Arata-i ca esti interesat munca ta!

Studiaza-ti seful si starile pe care le are in diverse momente ale zilei. Daca dimineata este mai bine dispus, atunci este momentul sa iti incerci norocul cu o idee noua. De asemenea este indicat sa anticipezi problemele ce pot aparea in cadrul companiei si sa vii cu solutii viabile. La urma urmei, eficienta este cea care iti asigura jobul.

  • Pune-te in locul lui!

Daca pentru cateva momente te vei imagina in locul lui, vei avea o alta perspectiva asupra intregii situatii. Vei descoperi presiunea pe care o are atunci cand termenele sunt depasite sau cand exista erori de executie in colectivul pe care il coordoneaza, pe langa faptul ca in grija lui se afla si o multime de obligatii birocratice care pot duce la exasperare. Adauga si problemele personale, ca sa ai un tablou complex. Ce zici? Nu simti putina intelegere?

  • Spune-i ce te deranjeaza!

Atunci cand nu mai suporti reprosurile nejustificate ale sefului tau, in loc sa trantesti demisia pe masa, spune-i ce te deranjeaza, pe un ton calm. Expune-ti problema cu diplomatie, explicandu-i cu tact ca iti place munca ta si vrei sa-i fii de ajutor, insa nu ai randament bun atunci cand esti neindreptatit. In mod sigur si tu mai gresesti, insa ai si idei bune, pentru care meriti laudat.

 

 

 

 

 

 

Ai o întrebare?