Ce înseamnă şi cum te afectează MERCUR RETROGRAD ?

Cine este Mercur?


Mercur este numele dat de vechii romani zeului mitologic grec Hermes, în astrologie Mercur fiind zeul călătorilor, al literaturii, al poeziei, al comercianților și al hoților. El este viclean, deștept și plin de duh, dar este recunoscut și ca fiind şmecher şi chiar hoţ.

Ce este mișcarea retrogradă?

Uneori, poate părea (din perspectiva noastră) că o planetă și-a schimbat brusc direcția și a început să se miște invers pe cer. Aceasta este, desigur, o iluzie cauzată de poziția Pământului în raport cu cea a planetei, deoarece o planetă pe orbită călătorește întotdeauna într-o direcție stabilită și nu-şi poate inversa brusc cursul. Acesta este motivul pentru care numim fenomenul  mișcare retrogradă aparentă, deoarece se pare că planeta se mișcă înapoi (pe scurt, retrograd).

Mercur retrograd până pe 2 octombrie! Este de bine sau de rău?


De la o vreme, Mercur retrograd este învinuit pentru tot haosul care se întâmplă în viața noastră şi, într-adevăr, acesta ne poate aduce confuzie, întârziere şi frustrare, încurcături, gafe, conflicte, planuri anulate, superficialitate, violenţă verbală, accidente etc., dar să nu uităm că este şi un timp excelent pentru a doua şansă: reinventare, reconectare, regândire, reeditare, retrăire, reconsiderare şamd.
Planeta Mercur, care şi-a început retrogradarea în zodia Vărsător şi o va încheia în Capricorn, guvernează comunicarea sub toate formele (vorbirea, scrisul, cititul), precum și activitățile strâns legate de comunicare, cum ar fi negocierile și contractele. De asemenea, influenţează călătoriile şi transportul. În toate aceste domenii se va face simţită o perturbare mai mult sau mai puţin accentuată, în funcţie şi de mersul celorlalte planete de pe parcursul acestor trei săptămâni.
Pe de altă parte, Vărsătorul guvernează tehnologia, așa că această retrogradare poate avea şi un impact direct asupra telefonului, televizorului, laptopului, reţelelor sociale, conexiunii la internet sau asupra sistemelor de operare pentru computer. Cu alte cuvinte, pot fi afectate lucrurile  care fac parte din viața noastră cotidiană, care conţin tehnologie şi electronică. Din acest motiv, este bine să îţi iei măsuri de precauție, cum ar fi să faci copii de rezervă ale documentelor şi ale fotografiilor de pe telefon sau laptop, să revizuieşti mesajele şi mailurile importante înainte de a le trimite, să foloseşti un stabilizator de reţea etc.

Mercur retrograd îţi aduce o perioadă plină de necazuri?


Internetul abundă de horoscoape cu adevărat prăpăstioase legate de ce vom păţi în această perioadă din cauza lui Mercur retrograd. Dacă va fi să se întâmple ceva, nu doar el este de vină. Neînţelegerile, nervozitatea extremă, tensiunile sunt prevestite şi de conjuncţia lui Mercur cu Saturn care este în quadratură cu Uranus, dar şi de Luna Neagră din Gemeni care este în opoziţie cu Marte, „zeul războiului” şi în quadratură cu Neptun. Cu toate acestea, reţine că horoscoapele generale sunt... generale şi mai mult au efect social. Într-adevăr, ne putem aştepta la negocieri politice eşuate, violenţă, manifestaţii, dar să nu uităm că există şi aspecte astrale benefice, cum ar fi Luna Neagră trigon Saturn, „planeta autorităţii” (în curând în trigon cu Mercur), care ne dă şansa de a ne arăta nivelul de maturizare şi înţelepciune la care am ajuns noi, ca societate.
 

Cum te influenţează, în mod personal, Mercur retrograd?


Dacă această planetă face aspecte negative cu cele din horoscopul tău personal, este foarte posibil să ai o perioadă tensionată, cu neînţelegeri, nervi, certuri, încurcături de tot felul, incidente sau chiar accidente. Dacă Mercur face aspecte pozitive, atunci este posibil ca în această perioadă să ţi se ofere a doua şansă de a rezolva nişte lucruri pe care le considerai încheiate în mod nefavorabil ţie, să ai intuiţia de a găsi soluţii geniale la probleme stresante sau de a întrevedea noi oportunităţi decisive pentru viitorul tău.
Oricum ţi-ar fi horoscopul personal, examinează-ţi proiectele și planurile în aceste momente, notează-ţi toate ideile, pentru a nu le uita, şi așteaptă până când Mercur va fi direct din nou pentru a lua o decizie finală. Nu-ți poți opri viața ca să te protejezi, însă poţi încerca să te protejezi planificând lucrurile din timp. Fă planuri de rezervă, în caz că ţi se blochează cel actual, rămâi flexibil, răbdător și înțelegător și fii pregătit pentru a preîntâmpina o stare de irascibilitate socială ce va tinde spre cote înalte, însoţită de o comunicare nervoasă, cu hopuri. 

Dacă simţi că lucrurile o iau razna, fă-ţi timp pentru a reflecta asupra trecutului şi a lucrurilor importante din viaţa ta!


Mercur retrograd îţi aduce oportunitatea excelentă pentru a face un pas înapoi și de a-ţi reanaliza viaţa, relaţiile, cine ești și ce faci, care îţi sunt obiectivele, dorinţele şi cât de realiste sunt acestea, ce responsabilităţi ai şi cum le gestionezi etc. De exemplu, dacă familia şi viaţa de cuplu sunt importante pentru tine, oare le acorzi suficientă atenţie sau ţi-ai concentrat atenţia şi timpul în alte domenii, cum ar fi cariera ta sau poate un hobby? 

Pierderea echilibrului dintre diferitele domenii ale vieții tale le poate face pe toate să sufere, așa că a fi conștient de conexiunile dintre ele – în special în timpul retrogrădării lui Mercur – te poate ajuta să refaci, să menții sau, cel puțin, să înțelegi mai bine cum funcționează acest echilibru şi care sunt consecinţele pierderii lui.

Ce trebuie să faci pentru a contracara efectele negative ale tranzitului?


Mai mult ca oricând trebuie să fii deschis către comunicare matură şi deschisă, către sinceritate, transparenţă şi iubire. În plus, acum este momentul să dobândeşti sau să îţi dezvolţi autocontrolul şi să înveţi / reînveţi lecţiile înţelegerii, răbdării şi compromisului.

Nimeni nu poate opri stelele din mersul lor şi nici nu le poate grăbi cursul. Schimbă ceea ce îţi stă în putere, acceptă cu înţelepciune ceea ce îţi este scris să ţi se întâmple şi învaţă să descifrezi unde te duc firele vieţii.   

 

 

Ai o întrebare?