Reteta succesului

 

                                      

Daca tocmai cautati o reteta simpla si sigura de succes, ati gasit-o! Numai ca nu este suficient sa o cititi ca pe o mantra, ci trebuie asociata cu munca de a o adapta la planurile pe care le aveti si de a o pune in practica cu multa perseverenta.

  1. Stabiliti-va telurile pe masura posibilitatilor de care dispuneti. Mijlocul cel mai sigur de a avea succes este sa va angajati in actiuni despre care aveti certitudinea ca le veti duce pana la capat, ca nu va depasesc. 

  2. Fiti perseverent si consecvent in urmarirea drumului ales. Nu schimbati termenele, nu amanati realizarea obiectivelor propuse. Fiecare realizare, fiecare succes, va fi un factor motivant  pentru pasii urmatori.

  3. Nu contati pe ajutorul altora sau pe conjuncturi favorabile. Bizuiti-va doar pe calitatile si competenta dvs., pe care la nevoie puteti sa le imbunatatiti pentru a putea merge mai departe.

  4. Nu luati in considerare „sfaturile binevoitoare”. Urmati-va calea, asa cum ati gandit-o caci, in caz de esec, doar dvs. veti suporta consecintele.

  5. Faceti din cand in cand o retrospectiva si apreciati ce ati facut corect si ce nu, indreptati ce este de corijat si continuati-va drumul pe calea aleasa.

  6. Nu va lasati descurajat si nu fiti neincrezator, chiar dupa mai multe esecuri. W. Churchill spunea „Succesul este de fapt un sir de insuccese” si se pare ca viata i-a dat dreptate. Perseverenta va poate fi un aliat de nadejde.

  7. Trebuie sa fiti pregatit moral sa acceptati ca, daca atunci cand veti avea succes, in jurul dvs. vor fi foarte multi prieteni, unii de care chiar nu aveati habar, atunci cand veti avea un esec, acestia se vor diminua vizibil. Prin urmare, trebuie sa fiti constient ca, indiferent de ce se va intampla, in viata nu veti alta optiune decat adunarea, reechilibrarea si pornirea mai departe, cu sau fara „alai”.

  8. Nu va dati batut niciodata, nu spuneti ca nu mai aveti nici o sansa, ca ati ratat totul. Ganditi pozitiv ! Nu exista situatie fara iesire si problema fara rezolvare. Esentialul este sa invatati din greseli, sa va acordati intotdauna inca o sansa, sa credeti ca pana la urma veti reusi si acest lucru chiar se va intampla.

Citeste si... "Sa ne ajutam singuri" www.confident-consult.ro/news/sa-ne-ajutam-singuri/

Ai o întrebare?